Omalltochinget

Det man inte tror man klarar – det klarar man

Hej!

Nu är det inte långt kvar till den helgen som vi alla ser framemot eller kanske bara vill sova oss igenom för den ska ta slut fort. Julhelgen är en blandning av glädje, gemenskap men också en helg som innebär ensamhet, och en stor sorg för många.

För vår del tar vi det lugnt träffar Niklas, Tobias, Nina, barnbarn och mina föräldrar, äter och bara gör det vi känner för. Juldagen blir det lite mat hemma hos oss med svärmor & svärfar. Julen varar mer än en dag som tur är. Jag har slutat stressa inför denna helg och jag ska vara helt ärlig – jag har inte köpt en enda julklapp – och jag känner ingen vidare stress jag vet att tomten löser detta utan hysteri. Vi vuxna spelar julklapps spelet och det brukar vara ganska spännande….!

Jag ser framemot ledighet med Magnus träffa familjen och vänner. Vi har bara bokat en kväll och det är en viktig filmkväll i mellandagarna hos goa vänner i Tröingeberg – det är det som är jul för mig – lugnet!  

Det jag vet är att jag kommer gå igenom en starroperation i mitt öga, fick beskedet idag att det blir inom en snar framtid. Jag har fått akutstarr som jag upptäckte för 7 veckor sedan då synen blev sämre mycket snabbt. Det har gått med vindens hastighet att få träffa ögonläkare och jag har gjort de flesta undersökningar, har en kvar innan operation. Ibland är man helt plötsligt ”UNG” så då går det fort.

MEN jag säger bara en sak- inget kan vara värre än det jag redan har gått igenom – fyra ryggoperationer på 1 år som var ett riktigt helvete, har jag klarat det så klarar jag allt. Detta är en helt vanlig rutinoperation in på förmiddagen och ut på eftermiddagen.

December är en månad som jag alltid tycker är lite vemodig, kanske för man har ett helt år bakom sig – och ett nytt orört år framför sig med nya utmaningar och överraskningar. 

Mina tankar är hos en familj idag som är på väg på en lång resa innan dom är framme till något overkligt. Livet är orättvist. Nu är det dags att blåsa ut ljuset för denna dagen –  och imorgon är det en ny orörd torsdag! Detta blev ett litet vemodigt inlägg men det är så livet är- uppochner.

Kramar – och håll avstånd det är inte över!

Kommentera