Omalltochinget

Tankar om 2022

Ett nytt år och nya oskrivna dagar ligger framför oss som vi inte vet ett dugg om. Lite skrämmande och samtidigt lite spännande. Året började väl inte som jag tänkt mig för första dagen på året har jag tillbringat platt med förkylning och hosta från hlve. Jag har varit och tagit ett test då jag vill vara säker på att det är en helt vanlig förkylning. Vi har träffat vänner som jobbar inom sjukvården och några ska kunna träffa sina små barnbarn utan oro. På ren svenska det är min förbannade skyldighet att testa mig i dessa tider så vi någongång kan få slut på eländet – covid-19.  När vi trodde att det var över så kom det ett nytt bakslag- och jag tror vi får lära oss att leva med detta virus. Tyvärr.

Sommaren 2021 var underbar. Vi har haft en fantastisk sommar med många härliga roliga helger med husbilen och våra vänner Pia och Stefan, det har varit en galen rolig campingsommar – och vädret har verkligen varit på vår sida. Coronan har legat som ett täcke över oss hela året men jag har gjort min plikt att vaccinerat mig. Jag har hållt avstånd – och bara umgåtts med de närmaste och vi har verkligen begränsat vårt umgänge och levt ganska isolerat. Vi har träffat barn och barnbarn som vanligt. Vi har haft det väldigt bra trots pandemin trots att det varit ett år som det kanske inte hänt så mycket men ändå har det hänt en heldel! Läs mina blogginlägg om året som vi haft!

Den stora lyckan för oss är att min rygg har hållt detta året, inga stora problem – och den blir starkare för varje dag. Denna följetong börjar få sitt slut……

Mina tankar om de nya året 2022 är att det kommer bli ett år med en blandning av både sorg och glädje. Vi kommer nog inte vara skonade ifrån detta 2022 men på nåtsätt är det väl det som är livet. Blandningen av allt. Jag tror vi måste lära oss att leva vid sidan om pandemin – vi måste nog lära oss nya sätt att umgås, resa  arbeta och leva på för att orka med en fortsatt isolering. Många kommer fortsätta jobba hemifrån och det socialamötet kommer bli via datorer. Tufft för många och för många ett bra – och nytt sätt att jobba på. Jag tror 2022 kommer bli förändringens år på mycket. Vi har ett val framför oss som kommer spegla hur Sverige kommer se ut de närmaste 4 åren. Jag tror inte på någon större förändring utan det kommer tugga på i samma rullar, tyvärr. Demokratin börjar urholkas och det enda som gäller för politiker är att ha ”makten” det handlar inte om Sveriges bästa längre. Idag går man över lik och vänder kappan efter vinden för att få sitta i finrummet. Sorgligt.

Sedan vill jag ju tro på att allt vänder och vi kommer resa till Thailand och Spanien, jag kommer tjäna ihop min första miljon då jag kommer skriva färdigt minst tre böcker, livet kommer bara vara så där fantastiskt som det bara kan vara. Jag, Magnus våra barn, barnbarn övriga släktingar – och vänner kommer bara leva i en värld utan problem. Solen kommer lysa på oss från april till oktober. Problem är till för att lösas och med lite ”stolliga” tankar så vet man aldrig. Året 2022 kanske blir som jag tror- förändringens år!

Kramar på er och håll ut- och håll avstånd.

2 thoughts on “Tankar om 2022

  1. Tittut ! En liten återkoppelse då du hittade mig ! Kul.
    Hoppas du blir friskare – min man har hostat nu i över ett år. Och vi har klarat oss från covid. Men verkar vara svårt att bli av med.
    Ha en underbar helg.

Kommentera